Romatizma Nedir ?

Romatizma, her yaş grubundan bireyi etkileyebilen; kas, iskelet ve kemiklerden oluşan hareket sisteminde meydana gelen kronik inflamatuar bir rahatsızlıktır. Bazı bireylerde bu durum kalp- damar ve akciğerler gibi vücut sistemlerine zarar vererek yaşam kalitesi üzerinde olumsuz bir etki bırakır. Bununla birlikte romatoid artriti bulunan kişilerde büyük oranda eklemleri içermeyen semptomlar görülebilir.

Romatizma Belirtileri Nelerdir?

Romatizma rahatsızlığı bulunan bireylerde semptomların arttığı ve iyileştiği zamanlar vardır. Romatizma belirtileri genel olarak şunları içerir:

  • Eklemlerde (birden fazla eklemde) ağrı
  •  Eklemlerde ödem ve hassasiyet
  •  Eklemlerde sertlik
  •  Yorgunluk
  •  Kilo kaybı
  •  Ateş

Romatizmaya Ne İyi Gelir?

Romatizma; doktor tanısı doğrultusunda ilaçlar ve yönetim stratejileri ile etkili bir şekilde kontrol altına alınabilir. Romatizmalı hastalar genellikle hastalığın etkilerini minimuma indiren ve düzenleyen antiromatizmal ilaçlar kullanmaktadır. Buna ek olarak fiziksel aktivite üzerinde söz sahibi olan beden kitle indeksi kontrol edilen detaylar arasındadır.

Romatizma tanısı , mutlaka alanında uzmanlaşmış bir doktor tarafından konmalı ve tedavi yönetimi doktor kontrolünde sağlanmalıdır. Nitekim romatizmal hastalıkların semptomları spesifik değildir ve detaylı bir inceleme gerektirir.

Romatizmal Hastalıklar Nelerdir ? Nasıl Teşhis Edilir?

Günümüzde 200’den fazla romatizmal hastalık bulunmakla birlikte bunlardan en yaygın olanları şu şekildedir:

  •  Romatoid Artrit (RA)
  •  Kireçlenme
  •  Lupus
  •  Skleroderma
  •  Polimiyalji Romatika
  •  Gut
  •  Bulaşıcı artrit
  •  Sjögren Sendromu
  •  Jüvenil İdiopatik Artriti

Romatizma tanısı çoğunlukla eklemlerde görülen rahatsızlıkların ardından fizik muayene ve ek tanı testleri ile konulabilir. Bunun yanı sıra etkilendiği düşünülen bölgeden alınan radyografi de tanının doğrulanmasında yardımcı olacaktır.

Romatizma semptomları olan bireylerde yüksek düzeylerde saptanan romatoid faktör (RRF) değeri, muhtemelen romatizma ile ilişkilendirilir. Romatizmalı hastalarda %90’a varan oranla RF testi pozitif seyretmektedir. Buna karşılık sağlık personellerimiz romatoid artrit tanısı için diğer birçok prosedürden de yardım almaktadır.

Romatizma Testi Nedir ?

Romatizma teşhisinde hemogram (kan sayımı), sedimantasyon oranı (sedimentasyon hızı), ANA (antinükleer antikor),  Romatoid faktör (RF), doku biyopsileri, idrar tahlili ve röntgenler dahil olmak üzere birçok tanı yöntemi kullanılmaktadır.

Bunlardan kandaki ‘’otoantikor’’ türü olan romatoid faktörü tespit eden RF (Romatoid Faktör) testi, romatizmal hastalıkların tanısında kullanılan önemli bir tanı aracıdır. Her bireyin vücudunda bakterilere karşı koruma sağlayan antikorlar bulunur. Ancak, bu otoantikorların yanlışlıkla hastanın sağlıklı dokularına saldırması bazı kronik rahatsızlıklarla sonuçlanabilir. RF testi duyarlı olsa da spesifik değildir ve romatoid artrit dışındaki rahatsızlıklarda da bulunabilir. Buna karşılık olarka en sık romatoid artrit ile ilişkilidir. Ayrıca vücutta romatoid faktör otoantikorunun yüksekliğinde Sjögren sendromu ve diğer inflamatuar rahatsızlıklardan şüphe edilebilir.

Evde Romatizma Paketi Nasıl Uygulanır?

Evde romatizma paketi, profesyonel sağlık ekiplerimiz tarafından uygulanır ve herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmenize gerek kalmaz. Sağlık ekipleri kolunuzdaki bir damardan (ven) alınan kan numunesi üzerinde çalışır ve sonuçlar hakkında sizi bilgilendirir. Sürecin devamında romatoid artriti yönetme ve tedavi üzerine prosedürler uygulanabilir.

Romatizma Paketi Fiyatı Nedir?

Nova Clinic romatizma paketi hakkında detaylı bilgi almak için 0850 755 90 33 hattından bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Romatizma Paketi Hangi Bölüm veya Poliklinikte Yapılır?

Romatizma paketi profesyonel sağlık ekiplerimiz tarafından evde hizmet vermektedir.

Romatizma Paketi İçeriği
●    C3
●    RF
●    RF IgA
●    Sedimantasyon
●    ANA
●    ASO
●    C4
●    RF IgG
●    Anti-ds-DNA
●    ENA profil
●    ÜRİK ASİT
●    Anti-CCP(3.JENERASYON)
●    CRP
●    RF IgM
●    HEMOGRAM

Bilgi almak için 0850 755 90 33 nolu numaramızdan bizimle iletişime geçebilir veya sizinle iletişime geçmemiz için aşağıdaki iletişim formunu doldurabilirsiniz.

Romatizma Paketi Bilgi Formu